pühapäev, 10. juuni 2018

SPORDIPÄEV "LOOMADE OLÜMPIA"

Esmaspäeval, 28.mail oli meie lasteaia nooremate rühmade lastel spordipäev.
Et meie lasteaias kannavad kõik rühmad loomade-lindude-putukate nimesid, siis oli sellel sportlikul päeval ka vastav nimetus - "Loomade olümpia".

Päev algas rühmade kogunemisega ja ühise rongkäiguga ning soojendusvõimlemisega liikumisõpetajate Liisi ja Kreete juhendamisel.
Seejärel asusid rühmad läbima sportlikke ülesandeid "pesades". Igal rühmal tuli kordamööda läbida viis pesa - Jänkude pesa, Oravate pesa, Kiilide pesa, Põrnikate pesa ja Jaaniusside pesa.



Tegevus Jänkude pesas:
Iga laps võttis rõngast palli ja viis selle "jalutama" ehk püüdis palli labida abil veeretada üle muruplatsi. Kuna pallid olid "väsinud", siis tuli lastel aidata neil koju tagasi minna :) - iga laps kandis "oma" palli labidal koju ehk rõngasse tagasi. Sel ajal kui pallid "puhkasid", oli lastel aega end peeglist vaadata :) ehk õpetaja oli "peegel" ja lapsed tegid kõike täpselt nii, nagu peeglist paistis :)
Kogu tegevus toimus vaikuses, aga kui õpetaja ütles sõna "pall", siis tuli pall hetkeks üles tõsta ning kohe jälle rõngasse tagasi panna.

Tegevus Oravate pesas:
Liikumismäng "Nuudlikull"


Tegevus Kiilide pesas:
Ussiraja peal kõndimine, rõngast-rõngasse hüppamine ja pallivisked kasti.



Tegevus Põrnikate pesas:
Langevarjumäng "Tuul ja torm"


Tegevus Jaaniusside pesas:
Liikumismäng sahistitega "Vihm ja päike" 


Spordipäeva lõpetamine :)